Les empreses i el programari lliure

Per què als Estats Units, Anglaterra o Alemania, per exemple, quan fan actes de programari lliure sempre tenen patrocinadors de gran nivell?. No sé quants diners aporten, però repetidament veig que empreses com Ibm, Sun, Google, Novell, Intel, Nokia i moltes empreses locals (o com a mínim no conegudes aquí) recolzen aquests events.

Tinc clar que les nostres activitats, les quals sempre porten el nom d'Ubuntu a un lloc o altre, queden tocades des de l'inici ja que una altra empresa no voldrà ajudar un acte que porta el nom d'una altra empresa (i Canonical no afluixa res per aquí). Però, p. ex., i les Jornades de Programari Lliure? a aquesta última edició surten 7 patrocinadors: 4 són institucionals (per mi no compten en el que estic dient), dos són (amb tot el respecte del món) empreses poc significatives al sector i l'últim és Caliu, o sigui, és com donar la seva pròpia cua al gos per a que se la mengi…

Quin és el problema aquí? la poca connexió que tenen les empreses amb la societat, i no diguem amb el programari lliure? la poca tradició d'aquesta mena de patrocini? que no hi ha persones que posin en contacte les dues bandes? la poca implantació, d'alguna, d'aquestes empreses al nostre país? que els professionals d'aquestes empreses no estan per la labor de ficar-se en saraus que no els reportin ingressos? que l'ensenyament superior en aquest país és monoteísta (ja m'enteneu). Dels llicenciats ens informàtica que conec, d'edat inferior a 35 anys, molts parlen de Gnu/Linux com una molèstia que van haver de patir durant la carrera, com una cosa que no necessiten per a res i que no volen tornar a veure en el dia a dia….

De fet, a les comunitats de programari lliure que jo conec no sé de ningú que treballi a cap d'aquestes empreses. Excepte la gent vinculada a centres educatius universitaris o de secundària, la majoria ni tan sols tenen vinculació amb la informàtica a la seva activitat laboral. Com a molt, alguns tenen o treballen a petites empreses o auto-empreses del sector que prou feina tenen a sobreviure en un mercat tremendament complicat.

Així doncs, resulta que aquí no tenim aquest recolzament per la poca activitat i pes que té aquest sector a la nostra economia? és aquesta la conclusió lògica?

Be Sociable, Share!
Aquesta entrada va ser publicada en General. Guardar l'enllaç permanent. Afegeix un comentari o deixa un trackback: URL del Trackback.

Publicar un comentari

El teu email mai serà publicat ni compartit. Els camps obligatoris estan marcats amb un *

Pots utilitzar aquestes etiquetes i atributs HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*