El teu Acer Aspire One no s’engega? actualitza la BIOS

Aquest matí porto unes quantes horetes provant diferents sistemes operatius al meu espiadimonis [1], des de l’UNR 9.04 [2] fins al Moblin [3] v2 Ux Beta [4], passant per Debian Live [5].

En un moment donat, i sense causa aparent, l’espiadimonis no ha reiniciat. Símplement s’ha quedat fregit.
Després d’uns moments de desconcert i cerca de causes lògiques (la bateria s’ha mogut, el cable de l’alimentador s’ha desconnectat…) he arribat a la conclusió de que alguna causa aliena al meu coneixement haviat provocat que l’ordinador no arribés ni a iniciar el POST[6] de la BIOS.
Fent una petita consulta als buscadors, he trobat una pàgina[7] d’Acer on explica què fer per a actualitzar la BIOS i intentar recuperar la visualització en pantalla.
Efectivament (no tinc clar del tot que sigui per haver actualitzat la BIOS, però ha funcionat), un cop efectuat el procés que indica la pàgina i reiniciat l’ordinador, tot va igual, com a mínim, de bé que abans.

PD: el Debian Live funciona com s’espera, de conya. L’UNR no està malament, però no és res de l’altre món, i el Moblin té un aspecte impecable, i té flaire (si no s’estronca el projecte) de poder arribar molt lluny.

[1] http://www.flickr.com/photos/papapep/sets/72157607314210143/
[2] http://www.canonical.com/projects/ubuntu/unr
[3] http://ca.wikipedia.org/wiki/Moblin
[4] http://moblin.org/documentation/test-drive-moblin
[5] http://debian-live.alioth.debian.org/
[6] http://es.wikipedia.org/wiki/POST
[7] http://tinyurl.com/ksy4q5

Be Sociable, Share!
Aquesta entrada va ser publicada en General i etiquetada com , . Guardar l'enllaç permanent. Afegeix un comentari o deixa un trackback: URL del Trackback.

Publicar un comentari

El teu email mai serà publicat ni compartit. Els camps obligatoris estan marcats amb un *

Pots utilitzar aquestes etiquetes i atributs HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*