Ni en somnis…

Fa uns dies que m’he mudat de vivenda i de poble. Una de les primeres coses que vaig fer, si no la primera, va ser buscar a veure quins senyals wifi arribaven a la meva nova casa (amb esperit indagador-estadístico-cultural, no penseu malament). Em va sorprendre trobar un senyal obert, ja només aquest fet és poc habitual, que tenia de nom celras.net. Com és normal (la curiositat va matar el gat), el primer que vaig fer quan vaig arribar a un ordinador amb connexió a internet va ser buscar quí tenia aquest lloc web amb un nom tan curiós; i la meva sorpresa va ser majúscula.
Resulta que a la meva nova població, hi ha un servei d’accés inalàmbric a internet, sense necessitat de tenir una línia telefònica (aleluia! els puc engegar a prendre pel sac!!) i a un molt baix cost.
El que més em va sorprendre, realment, va ser no haver-ne sentit res de res abans, considerant que estic bastant a l’aguait (o això intento) del que es cou en aquests temes, i més considerant que és a un poble només a 20 kms d’on vivia abans.
Sembla ser, això em va comentar el tècnic que va venir a fer l’instal·lació, que tot va començar quan una urbanització suficientment allunyada del nucli urbà i que no tenia accés a cap altra forma de connexió a internet, es va queixar a l’ajuntament del seu “abandonament” digital per part de les operadores tradicionals. D’alguna manera, van entrar en converses l’ajuntament amb l’empresa que gestiona aquest servei, i van acabar posant unes quantes antenes al voltant de la població que proporcionen cobertura, això va dir el tècnic, a un molt alt percentatge de les vivendes. Es veu, al seu lloc web ho expliquen, que hi ha altres poblacions on també presten el servei, amb diferents preus pel client final en funció de la inversió que ha fet l’ajuntament corresponent al projecte.
És un servei relativament nou, poc més d’un any diuen que té, amb l’ajuntament pel mig (fet que em dóna garanties de que el proveïdor del servei no desapareixerà d’avui per demà, o això penso jo…) i que, a banda d’una inversió inicial per la compra de l’equipament (que amortitzo llargament en tres mesos de no pagar AgoniaDSL+manteniment de línia telefònica) només em costa 7€/mes per 1MB de baixada i 12€/mes si en vull 2MB, amb ip fixa i ample de pujada de 512KB.

Què més puc demanar?

PS Tinc una latència que ja desitjaria a la connexió a internet que tinc a la feina pagant gairebé 20 cops més que aquí casa..brutal 😀

Be Sociable, Share!
Aquesta entrada va ser publicada en General i etiquetada com , . Guardar l'enllaç permanent. Afegeix un comentari o deixa un trackback: URL del Trackback.

Publicar un comentari

El teu email mai serà publicat ni compartit. Els camps obligatoris estan marcats amb un *

Pots utilitzar aquestes etiquetes i atributs HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*