Caiguda lliure

L'abismeFa uns dies que estic llegint l’impactant llibre “A la puta calle” de Cristina Fallarás,on relata en primera persona el seu procés de caiguda lliure social, econòmica i personal per causa de l’aguda crisi econòmica que estem patint i de com hem muntat la nostra societat.

No puc dir que sigui un llibre per a qualsevol persona, ni que sigui per gent amb molt poca o massa sensibilitat. Els primers no l’aprofitaran en el seu punt just, no rebran el missatge que entenc que ella intenta fer-nos entendre, més enllà del seu propi drama personal. Els segons, hi ha possibilitats de que tinguin problemes per acabar-lo, o de que realment quedin molt impactats emocionalment amb la seva lectura. Avisats quedeu tots plegats, tot i recomanar-vos-el ferventment.

El llibre és una intensa, descarnada i detallada explicació de l’evolució de la seva vida des de finals de 2008, quan embarassada de vuit mesos la van acomiadar del mitjà de comunicació del qual n’era la sots-directora, fins finals de 2012, quan li comuniquen l’inici del procés judicial de desnonament de la seva llar. Aconsegueix, com a mínim amb mi ho està aconseguint tot i que no l’he acabat encara, posar-me la pell de gallina, transmetre’m l’angoixa i la desesperació de no veure forma de trobar una sortida a la situació i al dia a dia amb dues criatures, encara més que ella, innocents a l’esquena. Mostra la terrorífica fragilitat del nostre, trist, status social, que sempre (pobres de nosaltres, il·lusos) havíem donat per fet, estable i perenne, mitjançant la caiguda vertical que ella exemplifica com la “caida del Monte Niesen”. Explica la fractura social que s’ha produït, arrossegant milers de persones i famílies que han quedat tocades de mort en el procés.

No m’estenc més. A diferència d’ella, l’escriptura no és la meva aptitud més desenvolupada. Només volia transmetre-us que si teniu valor per llegir-lo, crec que ho hauríeu de fer. Tant si sou dels que veieu les orelles al llop, com si (i potser en aquest cas encara amb més motiu l’hauríeu de llegir) sou dels que creieu que teniu assegurada la vostra continuïtat en aquest idíl·lic, i no-tan-segur, status de classe mitjana.

Per últim, comentar-vos que vaig plantejar-me si comprar-lo o no en veure que és de l’Editorial Planeta (d’una del grup) i que té DRM. Res d’això m’ha passat desapercebut. Després d’algun dubte inicial, vaig arribar a la conclusió de que era molt més important, en aquest cas, passar per sobre d’aquests temes que normalment em pesen molt en la decisió, i comprar-lo. Estic convençut d’haver-la encertat, gràcies Cristina.

PS:

Cercant informació sobre ella he trobat aquest vídeo de la seva participació als Matins de TV3 d’abril de 2013.

Be Sociable, Share!
Aquesta entrada va ser publicada en General i etiquetada com , , , , . Guardar l'enllaç permanent. Afegeix un comentari o deixa un trackback: URL del Trackback.

Un Comentari

  1. Escrit el 5.04.2013 a les 20:46 | Enllaç permanent

    Deixa’t estar de modèsties, home: quan vols, t’expliques com un llibre obert. M’has creat molta curiositat.

Publicar un comentari

El teu email mai serà publicat ni compartit. Els camps obligatoris estan marcats amb un *

Pots utilitzar aquestes etiquetes i atributs HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*